A Szabolcsi Esőemberekért Alapítvány legfontosabb célja, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és környéken élő autista és egyéb fogyatékossággal élő gyermekeket támogassa. Az „Esőemberek” csak speciálisan fejleszthetők, illeszthetők be a közösségbe, de megfelelő segítségnyújtással értékes emberré képezhetőek. A szervezet célja, hogy ne vesszenek el, megtalálják helyüket a társadalomban, hogy mindenkor az emberi jogoknak megfelelően élhessenek, s végül, de nem utolsó sorban, hogy boldog emberek legyenek.

Ehhez azonban nagyfokú segítségre van szükségük, különösen életük korai szakaszában, kisgyermekkorban. A szervezet munkatársai folyamatosan fejlesztik a látókörükben lévő gyerekeket, amihez 2023-ban 150 ezer forint támogatást kaptak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től.

A NEAO-KP-1-2023/7-000352 azonosító számú, „Szemléletformálás a Szabolcsi Esőemberekért” című projekt 2023.04.01-2024.03.31. között valósult meg Nyíregyházán. A 150 ezer forint támogatás összegét a Szabolcsi Esőemberekért Alapítvány különböző fejlesztő eszközök vásárlására és apró ajándékok beszerzésére fordította, amivel az autista gyerekeknek kedveskedett.

Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük