A Szabolcsi Esőemberekért Alapítvány pedagógusok, szakemberek és szülők támogatásával és részvételével jött létre 1999-ben azzal a céllal, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében és környéken élő autista gyermekeket támogassa. A szervezet tevékenysége nagyon sokrétű: feladatuk a gyerekek szellemi és testi fejlődésének javítása, védett munkahelyek biztosítása, otthonházak létrehozása, az embertisztelet, a természetet és a környezetvédelmi szemlélet kialakításának elősegítése, helyi és regionális pedagógusképzés, illetve továbbképzés, a családok támogatása. 

Az „Esőemberek” csak speciálisan fejleszthetőek és illeszthetőek be a közösségbe, de megfelelő segítségnyújtással értékes emberré képezhetőek. A szervezet célja, hogy ezek az emberek ne vesszenek el, megtalálják helyüket a társadalomban, mindenkor az emberi jogoknak megfelelően élhessenek, s végül, de nem utolsó sorban, hogy boldog emberek legyenek. 

A Nemzeti Együttműködési Alap 150.000 forinttal segíti a szervezet tevékenységét 2022-ben, mely támogatást a Szabolcsi Esőemberekért Alapítvány egy rászoruló autista gyermek fejlesztésére szeretné fordítani gyógypedagógus szakember segítségével a következő hónapokban.

Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük